Primul joc pe calculator care a dat nasterea unei industrii de miliarde

Primul joc pe calculator a aparut cu multi ani in urma, din aceasta treaba s-a creat o industrie foarte mare in valoare de peste 90 de miliarde de dolari in prezent.
In anul 2012, se spunea ca peste 3 ani adica in anul 2015 aceasta industrie de jocuri video ar putea valora mai mult de 100 de miliarde de dolari, intr-adevar, a depasit suma de 90 de miliarde de dolari.

Bazele acestei industrii au fost puse la punct si totodata ridicate de catre stundetul Alexander S. Douglas in anul 1952, cand acest student a creat primul calculator din lume acesta isi dadea doctoratul la universitatea din Anglia numita Cambridge. Tema acestuia fiind interacțiunea dintre oameni și calculatoare. Pe parcurs Alexander S. Douglas a intampinat o problema in care consta ca pentru a isi realiza proiectul avea nevoie de un program.

Tanarul student a avut noroc, deoarece universitatea la care studia avea la acel moment unul dintre primele calculatoare, denumit EDSAC (Electronic Delay Storage Automatic Calculator). În scurt timp, studentul a creat un program si totodata si jocul Noughts and Crosses ( sau ”X și 0”).

La acea vreme nu existau prea multe tehnologii ca să poată fi rulat jocul, motiv pentru care a fost folosită cartela perforată, o tehnologie întâlnită în trecut la mașinile muzicale.
Prin munca lui Alexander S. Douglas jocul lui a devenit un succes imediat, acesta castigand foarte multi bani unde si-a continuat proiectele.


  article views

4 comentarii la „Primul joc pe calculator care a dat nasterea unei industrii de miliarde

 • 14/02/2018 la 21:45
  Permalink

  Frumos.

 • 12/02/2018 la 21:05
  Permalink

  Foarte tare acest articol!

 • 12/02/2018 la 15:51
  Permalink

  Wow, calculatorul era cat biblioteca.

 • 12/02/2018 la 15:36
  Permalink

  Interesant.

Comentariile sunt închise.