De unde a pornit de fapt Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume?

Facebook a pornit la drum in anul 2004 si nimeni nu credea ca o sa ajunga la nivelul la care se afla acum.

La inceput, se numea „The Facebook” si era o platforma dedicata studentilor din Hardvard, urmand sa se dezvolte in mai multe universitati si chiar licee. Domeniul pe care rula la momentul acela reteaua sociala era thefacebook.com, urmand sa cumpere ulterior facebook.com, actualul domeniu cu fabuloasa suma de 200 de mii de dolari.

-> Care este elementul cheie care i-a adus succesul lui Zuckerberg?

Probabil ca nimeni nu credea ca listarea la bursa a fost ceva foarte important pentru Facebook. Cand s-a efectuat aceasta actiune, in anul 2012, compania a fost evaluata la circa 104 miliarde de dolari, atunci Mark devenind un bogat al planetei.

-> Cine sunt de fapt creatorii acestei retele sociale?

Majoritatea stim doar ca Zuck a fondat Facebook, dar de fapt exista inca cateva persoane care au contribuit la creere si la dezvoltare.

Programatorul: Dustin Moskovitz ; Artistul grafic: Andrew McCollum ; Organizarea afacerii: Eduardo Saverin ; Cel care a promovat reteaua: Chris Hughes

-> Cand s-a fondat afacerea?

Zuckerberg le-a povestit prietenilor sai in anul 2003 ideea sa, iar in 04 februarie 2004 a aparut oficial Facebook.

-> Ce s-a intamplat cu Facebook intre timp?

Toti stim ca in fiecare minut se fac progrese in domeniul design-ului si foarte multi web designeri fac update frecvent website-ului lor pentru a arata din ce in ce mai bine. Website-ul Facebook a tinut si inca tine pasul cu noile tendinte din acest domeniu, avand la momentul actual un template care este compatibil cu orice device si doua aplicatii de telefon: Una pentru cele noi si alta pentru device-urile mai vechi numita Facebook Lite.


  article views