Cine este unul din oamenii care si-a propus sa schimbe lumea

Cu totii am auzit cu siguranta de cel putin o idee a acestui om care si-a propus sa schimbe lumea. Chiar zilele zilele trecute…

 

Elon Musk, nascut pe data 28 iunie 1971 in Pretoria, Africa de Sud, este un inginer, inventator, antreprenor, investitor și programator care si-a propus sa schimbe lumea, va prezentam mai jos proiectele sale:

PayPal

Pentru ca probabil (mai mult ca sigur) ai auzit de PayPal, sa sti ca acesta a fost invent tot de Elon Musk. In 1999 acesta lanseaza proiectul X.com (un sitem pentru plati online) ce urmeaza sa fuzioneze, un an mai tarziu, cu Confinity (o companie cu acelasi scop). Astfel, PayPal devenind cea mai puternica si mare platforma de tranzactii online din istoria internetului. Elon a vandut pe o suma colosala platforma si de aici a devenit milionar. Avand bani care sa ii investeasca pe viitor in celelalte proiecte revolutionare ale sale.

SpaceX

Un alt proiect al acestui om de afaceri a fost compania SpaceX. Lansata in 2001, proiectul isi propunea infintarea unor sere pe Marte, Dupa numeroase negocieri cu producatori de rachete spatiale, Musk si-a dat seama ca cea mai ieftina modalitate de a lansa proiectul spre Planeta Rosie este constructia in regim propriu de rachete. Astfel, in 2008, SpaceX  a fost prima companie care a trimis provizii catre Statia Spatiala Internationala. Rachetele acestei companii se remarca prin faptul ca revin pe pamant dupa ce lanseaza incarcatura in spatiu, fapt care ofera cheltuieli mai mici oricarei trimiteri spatiale.

FALCON HEAVY

Zilele acestea ai auzit cu siguranta de Falcon Heavy, racheta companiei SpaceX care a costat mai putin decat metroul din Cartierul Drumul Taberei din Bucuresti, aceata lansare este un experiment pentru a demonsta puterea rachetei dar si capacitatea prin care aceasta se intoarce pe pamant, „aruncand” incarcatura in spatiu. Racheta a trimis o masina Tesla cu un manechin in ea. Starboy (numele manechinului) va calatorii in masina sa pentru foarte mult timp in spatiu. Totul a fost un experiment pentru a testa puterea rachetei si a demonstra ca toate modulele acesteia se intorc pe pamant fiind reutilizate mai tarziu. A fost un succes rasunator a companiei dar si un pas important pentru cercetarea si colonizarea planetei Marte find cea mai puternica racheta spatiala testata vreodata cu ajutorul careia oameni ar putea trimite obiecte pe aceasta planeta.

 

Despre Hyperloop

Hiperloop este „trenul viitorului” care v-a circula intr-un tub vidat(astfel evitandu-se astfel frecarea cu aerul), acest tren va circula pe sistemul de perna magnetica. Intreaga teghnologie atingand viteza de 1000 Km/h.

The Boring Company

Ultima, dar nu cea din urma, este The Boring Company, o copmanie a aceluiasi om care propune un sitem sincronizat, subteran, de transport de mare viteza a masinilor. Construirea tunelurilor respective a inceput deja in orasul American Los Angeles.

Compania a mai vandut sepci cu bradul dar si aruncatoare de flacari. Cu garantia ca acestea sunt cele mai sigure si cele mai eficiente in distrugere de pe piata.

Boring_Company_Flamethrower.png


  article views

2 comentarii la „Cine este unul din oamenii care si-a propus sa schimbe lumea

  • 11/02/2018 la 21:54
    Permalink

    Multumim pentru atentia acordata.

  • 11/02/2018 la 18:15
    Permalink

    Interesant.

Comentariile sunt închise.