Cine a fost Stephen Hawking

sursa foto: Facebook

Stephen Hawking a fost cel mai mare cosmolog contemporan. Acesta a elaborat impoartante teori ale universului dintre care se numara teoria gaurilor negre.

La varsta de 21 de ani este diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica, o bala necrutatoare care duce la paralizie. Chiar daca medicii i-au  mai dat 2 ani de tarit acesta a murit la varsta de 76 de ani. Acesta a sustinut de nenumarate ocazii ca nu a cedat si a cautat sa-si antreneze mereu mintea. El vorbea cu ajutorul unui sintetizator, prin care isi si spunea teoriile.

Stephen a mai sustinul ca Pamantul trebuie parasit in maxim 100 de ani pentru ca rasa umana sa nu dispara, a naviga pe internet este acelasi lucru stupid ca si cum ai schimba canalele televizorului incontinu. Acesta a mai incercat sa explice faptul ca lumea este un mecanism autonom care poate fi modificat si nu legatura cu vreo divinitate.

 

 

Stephen Hawking a murit ieri, 14.03 (sau 03/14, in scrierea din US. supranumita si ziua pi ‘π’). Ultima dorinta a lui a fost ca piatra lui funerara sa fie gravata ecuatia care ii poarta numele si are legatura cu teoria gaurilor negre.

 

Daca doresti sa afli mai mult despre viata lui Stephen Hawking te poti uita la filmul: The Theory of Everything

 


  article views