Ce a vazut primul om care a ajuns pe luna?

Primul care a ajuns pe luna a fost Neil Armstrong care s-a născut în Wapakoneta, Ohio, la data de 5 august 1930. Mama sa era de origine scoţiană-irlandeză, iar tatăl său, de origine germană.
In anul 1953 s-a inrolat in armata pe una dintre cea mai celebra statie navala numita Pensacola, insa acesta a fost trimis pe post de pilot la razboiul de la Korea, unde nu a putut sa decoleze si a fost nevoit sa se catapulteze pentru a isi salva viata fiind atacat de la sol si ranit. Neil Armstrong aterizase in ocean, dar din pacate echipele de salvare nu au putut sa il scoata din ocean din cauza vantului puternic. Dupa o zi, acesta a fost salvat de catre un pluton de soldati americani.

După război ajunge sa fie pilot de teste pentru aviaţia americană. În anul 1960 se înscrie în programul de pregatire al NASA. Dupa mai mulţi ani de instructaj Armstrong primeşte si prima misiune.

Pana la urma pe data de 16 iulie, echipajul format din cei trei, Neil Armstrong, Edwin Buzz Aldrin şi Michael Collins şi-au început misiunea. Cei trei astronauţi s-au instalat în faţa modulului de comandă Columbia al navetei ataşată rachetei lansatoare Saturn V şi au pornit la drum.

 

 

„Este un pas mic pentru om, dar un salt gigant pentru omenire”, a spus unul din echipajul care a fost trimis pe luna, după aproximativ 20 de minute, a coborât şi Aldrin din nava. Dupa cateva ore bune astronauţii au strâns in jur 22 de kilograme de roci pe care le-au adus pe Pământ pentru diferite teste asupra acestora. Inainte de plecarea de pe luna, acestia au ramas drept amintire un drapel american si o place de otel semnata de presedintele Richard Nixon.

Pe data de 24 iulie, după multe zile de calatorit, echipajul s-a întors pe Terra.


  article views